Він кроїть, а вона шиє! Як родинний тандем переселенців з Луганська оновлює хмельницькі старі дивани.

864

 Були луганчанами, а стали хмельничанами. Родина переселенців Юрій і Ольга Сидор останніх п’ять років живуть у Хмельницькому. Через війну втратили майже усе: квартиру, бізнес, гроші, друзів. Утім, зберегли найцінніше – родину, гідність і професію. Власне завдяки цьому їм вдалося відродитися заново. Після втечі з окупованого Луганська вони не ходили і не просили, а одразу взялися за справу. Подали грантову заявку, виграли професійну швейну машинку. Нині заробляють тим, що дають другий шанс на життя старим меблям. 

 Він кроїть, а вона шиє. Родинний тандем переселенців з Луганська оновлює хмельницькі старі дивани.

 Родина каже, замовлень вистачає. Беруться майже за усе.

 У домашній майстерні трудиться навіть 13-ти річний син подружжя Олексій.

 Таким чином Сидори працюють вже понад три роки. Ремесло привезли із рідного Луганська. До слова, професія – це чи не єдине, що вдалося забрати із собою після окупації, ділиться голова родини. Аби втекти від війни, змушені були покинути усе нажите.

 А потім перший український блокпост і сльози.

 Утім, сподівання на швидке завершення війни не виправдалися і родина опинилася у Хмельницькому.

 Освоюватися на новому місті почали одразу. Нікого нічого не просили. Лишень подали заявку на участь у грантовому проекті. І виграли професійну швейну машинку. Кажуть, Хмельницький їх добре зустрів.

 А ще Хмельницький став другим домом і для домашнього улюбленця родини – французького бульдога Бастіана.

 Словом, у Хмельницькому вони знайшли новий дім і здобули другий шанс на краще життя. І жодного разу не пошкодували, що обрали Україну!

 

" " " "