Вірусоманія: в аптеках Хмельницького зникли медичні маски – усе розкупили

Маски розлетілися, незважаючи на те, що підприємливі продавці підняли їхню вартість вп'ятеро

2798

У Хмельницьких аптеках медичних масок не знайти. Вони зникли з продажу ще близько тижня тому, повідомляє медіа-ресурс “Є”.

В аптеках кажуть, що маски пішли не вроздріб, а гуртом: їх скупили та відправили за кордон. А нових надходжень поки що немає. Скупників не зупинило навіть те, що підприємливі продавці медичних товарів підняли вартість ходового виробу майже в п’ять разів. Кажуть, ще місяць тому одна маска коштувала близько гривні. А вже тиждень тому їх продавали по п’ять.

Читайте також: Підозра на коронавірус у Кам’янці-Подільському: що сказали медики

Маску, при потребі можна зробити  власноруч, кажуть спеціалісти. Для цього треба лише марлю і вату. Ці матеріали поки що в аптеках є.

Але, за словами  головного епідеміолога області Олександра Мирного, здоровим людям такі маски не потрібні. Їх треба носити хворим задля того, щоб не поширювати вірус. Крім того, слід пам’ятати, що такі маски одноразові, і їхній ресурс становить лише дві години. Здорові ж люди можуть обрати як засіб захисту респіратор, каже медик.

“На відміну від медичних масок, які працюють на видих, є респіратори спеціального типу, які працюють на вдих. Саме ними можна користуватися здоровим людям”, – пояснює Олександр Мирний.

Але в аптеках респіратори не продаються. Їх можна купити у будівельних і господарських магазинах. Отож, слід чекати, що незабаром і в будівельних магазинах розкуплять усі респіратори.

" " " "