Військовим маршем відзначили День Героїв у Хмельницькому

880

Героїв минувшини і сьогодення вшанували у Хмельницькому. На Майдані Незалежності представники влади  спільно з містянами поклали квіти до Меморіальної Дошки пам*яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.  Далі курсанти-прикордонники спільно з ветеранами російсько-української війни пройшлися військовим маршем центральними вулицями обласного центру.

Центром Хмельницького крокують  наші захисники. У колоні – майбутні оборонці держави – курсанти прикордонної академії  та учасники російсько-української війни. Їх містяни зустрічають оплесками та квітами. Так дякують своїм Героям  за мир.

Разом із побратимами військовим маршем проходить розвідник – Євген Красуцький. Його бойовий шлях розпочався у 2014-му – як тільки в Україні спалахнула війна. Відсиджуватись вдома чоловік не міг і добровільно пішов до війська.

Захищав від ворога українську землю і хмельничанин Віталій. До армії потрапив під час першої хвилі мобілізації, у 2014-му. Вже за місяць бійця відрядили у саме пекло війни – на Луганщину. Нинішній День Героїв для нього  це:

Разом із бійцями День Героїв відзначають і янголи війни – волонтери. Від початку збройної агресії Росії й дотепер вони допомагають нашим хлопцям і матеріально, і морально.

День Героїв – свято хоч і  не державне, утім в Хмельницькому його відзначають з розмахом.  Адже  шанувати своїх захисників, кажуть містяни, обов*язок свідомих українців.

 

" " " "