Візит В.Кличка до Німеччини

220

100 тактичних дронів передасть Києву німецька компанія Quantum Systems. Це техніка нового покоління, яка здатна вирішувати різні завдання. Зі столиці вона вирушить на фронт – нашим захисникам. Таким є результат домовленості мера Києва Віталія Кличка з інвестором та керівництвом компанії. Переговори відбулися на щорічному саміті Інституту Стерна Стюарта. Цей аналітичний центр має великий вплив на формування політичної думки в Німеччині.

«Це дуже важливий крок. І ми вдячні всім, хто нас підтримує, тримає кулаки за нашу країну. Розуміючи, що ми захищаємо не лише свою Батьківщину, то захищаємоЄвропу».

Мер Києва – один із ключових спікерів на саміті. У своєму виступі «План Ма́ршаллаІІ – Як швидко почати відбудову України» Кличко звернувся до політиків та бізнесменів з усього світу, що зібралися тут.

Ще один майданчик – Вестфа́льська мирна конференція у Мю́нстері. Одна з основних тем – постачання далекобійної високоточної зброї, яка так потрібна зараз Україні. Співрозмовник – міністр оборони Німеччини Бо́рис Пісто́ріус. Мер Києва знову звертається до аудиторії: «Альтернативи, окрім ефективної та потужної підтримки України, у цивілізованого світу немає, бо путін не зупиниться у своїх імперських амбіціях». І, за словами Кличка, європейці зараз це розуміють вже набагато краще, ніж ще рік тому.

З проханням невідкладно передати нашій країні ракети Taurús брати Клички мали змогу звернутися до канцлера Німеччини Олафа Шольца – на заході «Bild 100», на який впливове німецьке видання збирає провідних політиків і громадських діячів. А голову єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн переконували у необхідності підтримки вступу України до ЄС – як гарантії миру та безпеки у Європі.

Також столиця України підписала угоду про партнерство зі столицею Німеччини. На знак важливості для Берліна співпраці з українською столицею та на знак солідарності з українцями відбулася церемонія проходження мерів двох міст через Бранденбурзькі ворота.

Обговорили, зокрема, Кличко та Вегнер і подальшу допомогу та передачу Берліном Києву міських автобусів та комунальної техніки. Йшлося й про сприяння німецької столиці у створенні Києвом муніципального центру протезування для військових.

Кличко зазначив, що медична допомога, протезування, реабілітація захисників – дуже важливе питання для України. І співпраця з Берліном, яку в цьому напрямку розвиватиме Київ, допоможе багатьом пораненим українським бійцям.

Продовжить німецька столиця, яка з міст західної Європи прийняла найбільшу кількість українських біженців, допомагати їм. Наразі в Берліні мешкають понад 65 тисяч наших співгромадян.

" " " "