Влада бездіє, а у ДАБІ беруть хабарі. Підсумки тижня .

573

Влада бездіє, а у ДАБІ беруть хабарі. У Хмельницькому забудовник звинувачує всіх і кожного, бо не може здати будинок.  В контори, яку, він представляє, вже три роки не приймають декларацію на 3 під’їзд будинку по вулиці Озерна, 6/2-А. Люди, котрі придбали житло у проблемному домі, чого лишень не робили, аби отримати те, за що заплатили. Кажуть, самі вирішували проблеми із газівниками і навіть збирали кошти на хабар. Це, звісно, нічого не дало, адже, люди й досі практично залишились на вулиці.

Пані Ірина добре знає українське законодавство.  А, от, що робити із ситуацією в якій опинилася і віри не йме. У 2016-му тому разом із чоловіком жінка придабала двокімнатну квартиру. Будинок от-от мав здаватися.

Пані Ірина додає, на сьогоднішній день і вона, і її родина через те, що забудовник не виконав свої зобов’язання несе неабиякі збитки, адже маючи власне житло, проживають у зйомному.

На відміну від своїх сусідів пан Артем із родиною в будинок вже заселився. Каже, не було виходу. Додає, коли купував тут квартиру, й гадки не мав, що опиниться заручником ситуації.

Чоловік розповідає, проблеми почалися ледь не одразу після того, як заплатив гроші за довгоочікуване житло. Спершу у забудовника щось не складалося з газом.

Наразі в будинку – усі необхідні комунікації, переконує забудовник. Є лише одне але – в ДАБІ не підписують необхідні для здачі документи.

Причину відмови ДАБІ від підписання декларації забудовник не соромлячись називає на камеру. Каже, це все – корупція.

Хто саме мав брати нечисті гроші до рук чоловік, щоправда, не називає. А, от, жителі кажуть, для прискорення ситуації дехто таки скидався на хабар забудовнику.

Нічого ні в кого не брали і не візьмуть, кажуть у ДАБІ. Декларацію не підписують, адже не мають права. Головна причина – земельний наділ. На сьогодні він належить міській владі, а не забудовнику. Для того, аби справа зарухалась, його потрібно переоформити, каже очільниця структури.

Заступник міського голови каже, землю не віддадуть, доки забудовник не виконає своїх зобов’язань. Розповідає, раніше квадратні метри асоціації виділили під будівництво 3 під’їздів багатоповерхівки за спеціальною державною програмою. Участь в кабмінівському «Доступному житлі» мало б звільнити контору-забудовника від сплати пайових. Утім, не в цьому випадку. Адже, насправді, не всі оселі на Озерній 6/ 2-А можна назвати доступними. Половину із них реалізовували не за спеціальними, а за ринковими цінами.

Родина Теслів, до прикладу, за свою двокімнатну віддала понад 14 тисяч американських доларів.

Наступна причина, через яку люди не можуть офіційно оселитися у будинку також напряму залежить від забудовника, каже Андрій Бондаренко. Розповідає, в 2017-му за землю останній пообіцяв владі міста аж дві квартири для вояків АТО.

Заступник міського голови додає, наразі забудовник торгується і пропонує одну квартиру, бо другої немає.

Андрій Бондаренко каже, людей йому, звісно, шкода, утім, від своєї позиції влада міста відступати не збирається. Інвесторам радить згуртуватися і разом боротися за те, на що мають право.

 

 

" " " "