Влада міста – проти карантину на вихідні, або Чому локдаун у Хмельницькому треба було впроваджувати три тижні тому

953

Влада Хмельницького проти карантину на вихідні. Про це в ефірі нашого телеканалу заявив заступник міського голови. Володимир Гончарук певен, урядове ноу-хау неефективне і безпідставне. Додає, місто наразі не підтримує дії Львову та Рівного, котрі взагалі відмовилися виконувати кабмінівську постанову. Разом із тим не заперечує, якщо влада не дослухається до регіонів – й Хмельницький може піти тим же шляхом. Заступник мера пояснює, карантин в обласному центрі міг би бути доречним,утім, не зараз, а три тижні тому.

Сьогодні ж карантин у Хмельницькому– це зайве. Адже, ситуація із ліжкомісцями у місті наразі – рівна. Їх не бракує, а, отже, і зачиняти містян на вихідні немає сенсу. Володимир Гончарук пояснює, зважаючи на цей та інші показники влада міста не сприймає чергової урядової постанови.

Володимир Гончарук певен, для ефективної боротьби з пандемією центр має радитися з регіонами. Інакше регіони просто перестануть слухати владу. Подібні випадки уже маємо. Міська влада Львова, до прикладу, взяла і відмінила вихідні дні. У Хмельницькому поки йдуть іншим шляхом.

Заступник мера не приховує, тактика влади може змінитися.

Власне у четвер, як повідомив заступник мера, має відбутися спільна урядова нарада із регіонами. Володимир Гончарук не приховує, сподівається, кожне місто почують і зрештою приймуть справді потрібні рішення.

" " " "