Власна служба – власний виш: хмельницькі судові охоронці показали майстер-клас на відкритті нового навчального закладу

712

Власна служба – власний виш: хмельницькі судові охоронці показали майстер-клас на відкритті нового навчального закладу. У Вінниці презентували Навчальний центр служби судової охорони. Тут навчатимуть майбутніх працівників новоствореної державної охоронної структури. Наразі теорію та практику в закладі опановуватимуть 24 студенти, серед них й 5-ро хмельничан. Це – охоронці та охоронники, котрі лише після отримання диплому приступлять до виконання службових завдань. До слова, як правильно працювати в різних екстремальних ситуаціях під час несення служби колегам зі всієї країни демонстрували судові охоронці з Хмельниччини.

Руслана Маматченко поки – єдина жінка-тілоохоронець у службі судової охорони Хмельниччини. На відкриття нового навчального центру разом із колегами приїхала, аби новобранцям показати майстер-клас. Певна, для того, аби спрацювати при нападі на суддю, треба постійно відточувати майстерність. Тому молоді радить уже починати тренуватися.

Хмельницький охоронець суду Максим Кладнацький колегу підтримує. Каже, сам, задля досягнення результату тренується кожен день. Додає, наразі судові охоронці Хмельниччині готові до будь-яких викликів. Серйозних, на щастя, у нас не було, а, от, в Україні трапляються.

Власне, як саме спрацювати, щоб вгамувати натовп, захистити суддю та усіх, хто в судовій залі молодь й навчатимуть – для кращої підготовки кадрів судові охоронці створили власний навчальний заклад. Два з половиною місяці підготовки і лише потім – робота.

Хмельницькі судові охоронці у виші не лише показують майстер-клас, а й дають настанови молодшим колегам. На навчання від обласної служби сюди також потрапили новобранці.

Після навчання новобранці приступлять до несення служби. Хоча це буде лише після отримання спеціального диплому – за кілька місяців.

" " " "