Внутрішній туризм: перспектива чи міф?

728

Батурин, Актівський каньйон,Олешківські піски та Бакота. В Україні стрімко розвивається внутрішній туризм. Таке явище експерти пояснюють світовою пандемією. Через побоювання та брак грошей українці нарешті почали подорожувати Україною. Внутрішній туристичний потік зріс на 30%. І це у той час, коли закордонний впав майже на 70%.

Українські Сахара, Гранд каньйон та Мертве море. Цього року на теренах країни почав розвиватися внутрішній туризм. Таке явище експерти пояснюють світовою пандемією.Коронавірусстав згубним для більшості галузей економіки, але разом з тим відкрив вікно можливостей для внутрішнього туризму.

Така ситуація була нетиповою ще двадцять років тому. На початку двотисячних українські туроператори навіть не розглядали Україну туристичнопривабливою. 95, а то й 98% свого капіталу вони заробляли, вивозячи туристів за кордон. У 2020-му туристична мапа кардинально змінилася.

У 2020-му розвитоквітчизняного туризму почав стимулювати Культурний фонд. Це дало свої поди. Українці нарешті почали подорожувати Україною. Внутрішній туристичний потік зріс на 30%. І це у той час, коли закордонний впав майже на 70%.

Тобто в українському туризмі зацікавлені не лише українці, а й іноземці. Вони розглядають Україну туристично привабливою. Більше того, навіть готові у розвиток вітчизняних маршрутів вкладати гроші.

Це означає, що на туристичній мапі України з’являться ще сотні, а то й тисячі нових маршрутів. Хмельниччина у туристичній кухні вже має напрацювання. За останніх кулька місяців на теренах області розробили до десятка зелених шляхів. У наступному році їх презентують українцям, а далі – й іноземним туристам.

" " " "