Водії євроблях виступили проти забруднення Хомори

1254

Перекриття дороги як ультиматум губернатору? Водії євроблях виступили проти забруднення Хомори. Ще до обіду активісти хмельницької ГО «Автоєвросила» зібрались на Майдані, аби висловити невдоволення екологічної ситуацією на Хмельниччині. Не чекаючи на запрошення, до них вийшов губернатор. Вадим Лозовий виступив перед мітингувальниками і пообіцяв в ситуації розібратися. Утім цього їм виявилося замало. Після обіду активісти перекрили дорогу поблизу «Веселки» у мікрорайоні Ружична. Близько 5 хвилин походили по пішохідці і роз’їхалися.

11 ранку. Десяток машин із прапорами вже на  майдані. Перед приміщенням адміністрації представники ГО «Автоєвросила» зібралися, аби озвучити своє тверде «Ні!» забрудненню річки Хомора. Кажуть, нещодавно дізналися водойму активно труїть Понінківська картонно-паперова фабрика. І нехай від проблеми далекі, вирішили провести екологічно спрямовану акцію.

Довго чекати на очільника області водіям євроблях не довелося. За кілька хвилин після старту Вадим Лозовий разом з екологами вже виступали перед мітингувальниками. Представники екоінспекції, до прикладу, повідомили, про проблему знають – не від них, а здавна. Впродовж 2018-го в Понінці провели вже дві перевірки.

Тож, 11 червня процедуру продовжили. Друга перевірка – і знову нічого. Екологи кажуть, усе тому, що власні скиди на виробництві приховують.

Незважаючи на доводи екологів, активісти вимагали закрити підприємство. Це – неприпустимо, підкреслив губернатор, але не значить, що проблему покинуть на самоплин.

Задля цього, каже очільник області, за два дні новостворена робоча група уже працюватиме в Понінці. Власне, вона й вирішуватиме подальшу долю даного питання. До речі, нехай на папері, та перший крок уже зроблено.

Власне на цій ноті мітингувальники розійшлись. Утім, вже за кілька годин вирішили перекривати дорогу. Близько 5 хвилин ходили по пішохідці поблизу Веселки у мікрорайоні Ружична. До гурту доєднались представники ГО з Вінниці, Тернополя та Чернівців. Навіщо, щоправда, – питання.

" " " "