«Воду тваринам!»: хмельничан просять доєднатися до загальноукраїнського флеш-мобу.

694

«Воду тваринам!»: хмельничан просять доєднатися до загальноукраїнського флеш-мобу. Ініціатива належить закарпатським зоозахисникам, котрі іще від червня почали закликати українців залишати воду біля своїх осель, торговельних центрів, офісів та державних установ. Флеш-моб пішов регіонами і от уже хмельницькі волонтери просять городян долучатися. Декому запрошення не потрібне, бо давно дбають про братів наших менших – не задля звіту у соціальних мережах, а за покликом серця.

Пані Неля і її Бєлочка відколи спека на прогулянку виходять щодня не з пустими руками. З собою завжди – пляшка води. Вона – для безпритульних чотирилапих.

Жінка певна, від аномальної спеки, котра панує в Україні, ледь не щоліта страждають усі.

Лишень дізнавшись про новий флеш-моб, котрий запустили по всій країн, пані Неля не може стримати усмішки. Певна, у Хмельницькому він піде.

«Води тваринам!», а саме так називається ініціатива закарпатських зоозахисників, у Хмельницькому наливають вже кілька тижнів.

Ініціативу колег, кажуть наші зоозахисники, не могли не підтримати, бо добре знають сумну статистику.

Випадки загибелі тварин від зневоднення від початку літа уже були. Зоозахисники кажуть, мають чимало звернень від городян із питанням як можна допомогти. Якщо надворі бачите тварину, котра лежить, важко дихає і поводиться неадекватно, скоріше за все, у неї зневоднення. Геройствувати у таких випадках волонтери не радять. Хоча спробувати врятувати життя можна.

Волонтери кажуть, насправді таких ситуацій можна уникнути, якщо масово долучитися до тепер вже загальнонаціонального флеш-мобу. Не вигадуйте велосипед – просто налийте води тваринам.

 

" " " "