Волочиська  районна спілка  ветеранів війни в Афганістані відзначила своє 25 річчя.

1358

Волочиська  районна спілка  ветеранів війни в Афганістані відзначила своє 25 річчя.  Ходою центральними вулицями міста учасники пройшли до  пам’ятного меморіалу. Там хвилиною мовчання вшанували полеглих земляків.

Вісімнадцятирічним хлопцем  Сергій Зволяк потрапив у останній призов до Афганістану і пробув там два роки.  Ті пекельні дні  закарбувались  в памяті на все життя. Те, що доведеться пройти ще одну війну і взяти до рук зброю, не міг уявити в найжахливішому сні. У 2015 пішов добровольцем на схід  та воював у складі легендарної 79 бригади.

Аби зготувати хлопців, які пройшли афганське пекло  у 1992 році у Волочиську створили районну спілку ветеранів війни в Афганістані.   На сьогоднішній день вона налічує понад 120  чоловік.

25 ти річний ювілей спілки  воїни афганці відзначили  ходою центральними вулицями міста до пам’ятного меморіалу. Де хвилиною мовчання вшанували полеглих земляків.  Після цього відвідали місцевий музей,  де загиблим воїнам інтернаціоналістам присвячена ціла зала.  Також на їх честь у Волочиську уже багато років проводять пам’ятні спортивні  турніри

Ці люди – це неабиякий приклад  для майбутніх поколінь. Вони  пройшли нелегкий шлях і не вагаючись взяли до рук зброю під час війни з агресором. Тому  їхній вклад неоціненний, зазначив  народний депутат України Сергій Лабазюк

Разом з воїнами – афганцями,  під час поминального обіду , вони згадали тих, хто загинув у тій запеклій війні. Віддали шану і тим, хто поліг на Сході, боронячи Україну.

 

" " " "