Вона годує безхатченків, їздить на фронт і допомагає дитячим будинкам – історія друга з циклу «Бійці невидимого фронту»

1081

За освітою – педагогиня, за діяльністю  – аграрійка, а за покликом серця – волонтерка. Хмельничанка Наталія Савіцька за 6 років волонтерства опанувала щонайменше 4 напрямки діяльності. Жінка збирає «гуманітарку» для війська, годує безхатченків, допомагає дитячим будинкам і керує громадським життям школи, у якій навчаються її діти. Бійці невидимого фронту – історія друга.

На стіні робочого кабінету – прапори з подякою бійців і тубус від гранатомету. Хмельничанка Наталя Савіцька близько 6 років активно займається волонтерством. Починала не з війська чи майдана, а зі школи. Спершу створила громадську організацію «Батьківські крила», а потім зібрала гроші на придбання концертних костюмів для дітей з сусідньої школи.

Саме після цього Наталя зрозуміла, що за малі гроші можна робити великі справи. І закрутилося. Нині жінка опікується кількома волонтерськими напрямками. Допомагає дитячим будинкам Донбасу. Склад активістка влаштувала просто на робочому місці.

А ще Наталя допомагає безхатькам.  Кілька разів на тиждень для нужденних на вулиці Житецького діє польова кухня.

І, звісно, Наталя активна військова волонтерка. Каже, на Схід буде їздити стільки, скільки буде потрібно.

А одним з головних  своїх надбань волонтерка вражає – участь у створенні інформаційно-консультативного центру для усіх, хто постраждав внаслідок війни на Сході.До слова, створення подібних закладівпередбачено в рамках реалізації Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» і вважається невід’ємною складовою в подоланні збройних конфліктів.

Ну і, звісно, Наталя Савіцька – мама, дружина і бізнес-леді. Каже, якщо працюєш від серця, то встигнути можливо навіть більше.  А ще волонтерка впевнена, в руках жінки – майбутнє України.

 

 

" " " "