Вони працюють, а ви залишаєтесь вдома: медики первинної ланки приймають фізично лише за крайньої необхідності

1153

Вони працюють, а ви залишаєтесь вдома: медики первинної ланки приймають фізично лише за крайньої необхідності. Від початку карантину сімейні лікарі працюють у телефонному режимі. На огляд пацієнтів запрошують лише у разі крайньої необхідності, адже, попри всі заходи, спрямовані на попередження зараження COVID-19, ризики таки існують. Їх намагаються знижувати всіма можливими способами.

Під кабінетом Наталії Костюк – лише кілька відвідувачів. Лікарка каже, в умовах карантину це – норма. Із тими, з ким підписала декларацію, спілкується дистанційно. Під дверима, зазвичай, ті, хто ще не визначився з сімейником.

Попри відсутність черги під кабінетом роботи, зізнається жінка, геть не бракує. Люди телефонують лишень запримітивши найменші ознаки вірусної інфекції. Частенько вже із готовим діагнозом та лікуванням. Зазвичай просяться на флюорографію та аналізи. Наталія Костюк наголошує, у більшості випадків робити їх не потрібно, адже єдина підстава для цих медичних маніпуляцій це – паніка. Наразі у лікарки з підозрою на COVID лише один пацієнт. Діагноз не є підтвердженим, тому, і цей випадок – далеко не факт.

Лікарка каже, сьогодні направить до пацієнта медиків. Сподівається, що коронавірус не підтвердиться. Утім, якщо не доведи Господи, за своє здоров’я спокійна. По-перше, із пацієнтом фізичного контакту не мала – спілкується телефоном. По-друге, наразі як сама, так і амбулаторія та її працівники забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту. На них у міських центрах ПМСД коштів не пожаліли.

Попри такі вливання, лікувальні заклади міста все одно – не цілком безпечні. Як не крути, а люди в нас різні. Хтось при поганому самопочутті перетелефонує, а хтось прийде, можливо, навіть й не відаючи, що хворий. Тому лікарі вкотре наполегливо просять містян залишатися вдома. Не йти у амбулаторії, а телефонувати.

 

" " " "