Возз’єднання на Різдво: дві релігійні громади села Бокиївка об’єдналися в одну

1045

У Бокиївці, Волочиського району, віряни Московського і Київського патріархату об’єдналися в єдину релігійну громаду і перейшли до Православної Церкви України. Перше спільне богослужіння вони провели у місцевому храмі, який того ж дня передали у власність вірянам.
Дотепер у Бокиївці існувало дві релігійних громади: Московського і Київського патріархату. На Різдво вони зібралися разом, аби ухвалити надважливе рішення.
Тут поки що голі стіни і досить холодно, адже будівництво храму повністю ще не завершено. Утім віряни запевняють,- гріє їх душевне тепло, бо на цю мить чекали насправді дуже давно.
Тим паче раніше вірянам Київського патріархату молитися було ніде. За храм їм служив місцевий сільський клуб.
Храм у власність громаді передав відомий український правник – Іван Сибіга. Він же зініціював, і врешті доклав максимум зусиль до появи святині у Бокиївці. Це його рідне село, тому про необхідність такого будівництва знав – не з чуток.
Невдовзі у Бокиївці візьмуться за добудову храму. Нині вже мають певну суму, яку з нагоди об’єднання надали меценати. Грошовий сертифікат подарував і народний депутат України – Сергій Лабазюк, який разом з вірянами побував на святковому богослужінні.

" " " "