Впровадження  дахових станцій на комунальних закладах міста. Підсумки тижня .

1289

Енергія сонця на даху. Хмельницькі студенти ВПУ № 25 зацікавилися впровадженням сонячних електростанцій. Для цього дослідили потенціал природніх стихій та зробили розрахунки. Тепер очікують спонсорів на фінансування проекту. Допомагають  популяризувати  альтернативні джерела  і в енергетичному кластері. Саме він підписав меморандум про співпрацю із училищем.

Студенти ВПУ №25 за два тижні  дослідили, як можна встановити дахову станцію на навчальному закладі. Для цього провели ряд досліджень.

За зеленою енергетикою майбутнє, переконані юнаки. Саме тому у своїй роботі бачать велике практичне застосування.

Вже не вперше студенти та педагоги закладу приділяють увагу використанню альтернативних джерел енергії. Ось така от портативна сонячна електростанція – теж їхня розробка. Невеличка панель виробляє струм потужністю 25 Вт.

В середньому, собівартість виготовлення панелей на 10 КВт обійдеться  у 10 тисяч умовних одиниць.

В навчальному закладі не лише прагнуть встановити  сонячну станцію для виробництва електроенергії, а й створити практичну базу для підготовки майбутніх спеціалістів.

У навчальному закладі уклали меморандум із Хмельницьким енергетичним кластером. Також  тут планують шукати кошти для фінансування своїх проектів.

Тим часом Хмельницький енергетичний кластер  анонсує створення  першого енергетичного кооперативу, що орієнтується саме над впровадженням дахових станцій.

Як побудувати сонячну електростанцію та врахувати усі  потрібні комунікації? Скільки висоток у Хмельницькому можуть прийняти у себе на даху сонячні панелі? Де знайти відповідну ділянку у громаді, аби вкласти гроші у «зелену» енергетику?  ВІдповіді на ці питання шукали  активісти Хмельницького енергетичного кластеру за круглим столом  у рамках проекту «Громадська синергія».

Активісти спільно із посадовцями проінспектують дахи комунальних закладів та відповідні земельні ділянки в населених пунктах ОТГ. Після детального аналізу потенційні інвестори із області та та навіть інших країн зможуть обрахувати вартість вкладень.

До складу Хмельницького енергетичного кластеру входять більше ніж десяток організацій.Усі вони зацікавлені у створенні енергетичного кооперативу та реальних прибутків для підприємців.

Створення  альтернативних джерел дасть можливість розвиватися середньому бізнесу . Дані дослідження будуть прописані в новій стратегії регіонального розвитку Хмельницької області , запевнили в адміністрації. Поки даховою електростанцією може похвалитися тільки один навчальний заклад міста – національний університет.

 

 

 

 

" " " "