Врятувати та допомогти – будні хмельницьких рятувальників

852

17 вересня в країні відзначають день рятівника. Працівники аварійно-рятувальних служб щоразу, заступаючи на чергування, піддаються іспиту на мужність. Від їх витримки та чіткості дій подекуди залежить життя. Наш телеканал розпочинає цикл сюжетів про працівників служби надзвичайних ситуацій. Сьогодні частина перша.

Так, із сигналу тривоги може розпочинатись ранок хмельницьких рятувальників. Ігор Олішевському – 26. Він вже 2  роки як заступник 2-ї пожежної частини, що розташувалась у Раковому. Розпорядок роботи чергових бригад – доба через три. Як каже наш співрозмовник, колектив тут дружній та злагоджений у роботі.

З початку року рятувальна частина виїздила на понад 130 викликів. Працюють і з медиками, і з поліцією.

Головне у роботі, каже Ігор Олішевський, витримка та психологічна стійкість. Найважче ж у роботі рятівника – коли на виклику допомагають порадами некомпетентні люди.

За роки своєї роботи Ігор Олішевський ні разу не пожалкував, що став рятувальником. Певен, його покликання – вберегти майно та людей. Тож щоразу, заступаючи на чергування, готовий до будь-яких викликів. І саме на таких фахівцях тримається уся служба.

" " " "