Всі люди – рівні: у Хмельницькому обговорили проблеми ромів

1117

Всі люди – рівні: у Хмельницькому обговорили проблеми ромів. «Круглий» з даного питання провели в обласному управлінні Національної поліції. Кажуть, його мета – не допустити міжетнічної ворожнечі на території краю. Адже, випадки нетерпимості в Україні трапляються. Останній не так давно зафіксували у Львові. Там наприкінці червня група молодиків здійснила напад на ромське поселення, в результаті якого був смертельно поранений 24-річний чоловік, ще четверо таборян, серед яких і двоє дітей, були травмовані.

Близько 1000 осіб – приблизно стільки ромів сьогодні проживає на території області. Точної цифри немає, адже більшість з них спокійно обходяться без документів. Мешкають на так званих «стоянках», котрих в краї налічують більше ста.

До соціальних служб цьогоріч звернулося 44 родини. Більшість з них отримали належну їм допомогу.

Послугами соцзахисту скористалося лише 10 % від загальної кількості ромів. У профільному департаменті закликають й інших звертатися за допомогою. Кажуть, роми мають ті ж самі права, що і решта населення області. Єдина проблема – це документи. Хоча її вирішення також існує.

" " " "