Вибіркові обмеження, або Чому посилений карантин – не для всіх?

451

Вибіркові обмеження. В Україні уже четвертий день діє посилений карантин. Зачинені кафе, фітнес-клуби, басейни, кінотеатри, школи, крамниці та ринки, котрі торгують непродовольчими товарами. Працюють продуктові магазини, аптеки, точки із продажу побутової хімії і курорти. В сам розпал так званого локдауну на одному із них запримітили і Президента. Хмельничани певні, такі обмеження не для всіх – зовсім несправедливі. Якими б вони мали бути і чи потрібен взагалі Україні нокдаун?

Ось ця пані обійшла пів міста у пошуках звичайнісіньких батарейок. Поки – абсолютно безуспішно. Хоч і потрібний товар придбати не змогла, на урядовців не скаржиться. Певна, карантин – річ потрібна. У своїх переконаннях бабуся – не одна.

Подібної думки далеко не всі хмельничани. Більшість людей переконані, від подібних обмежень користі – жодної.

Хмельничани певні, єдиний результат, котрий отримаємо від посилення карантину – фінансові втрати.

Хмельничани цей локдаун називають не інакше як вибірковим. Адже, для когось посилення обмежень – це втрати, а для когось – прибутки.

Нагадаємо, чергове посилення карантинних обмежень в Україні стартувало ще 8 січня і триватиме до 24-го. На центральному рівні запевняють, локдаун зможе на 60 відсотків зменшити кількість хворих. До слова, станом на сьогодні їх кількість – не критична. Епідеміологи переконують, у даному випадку цифри – не показник. Карантин і справді потрібен.

Чому обмеження посилили не для всіх – епідеміологи пояснити не можуть. Хоча, переконують, вибірковість створювали для людей – аби не вводити повний локдаун. Принаймні поки.

" " " "