Вибори на Красилівщині: як голосували жителі?

934

Без черг та з рекордно низькою явкою. На Красилівщині також обирали місцеву владу. Цього року голосування пройшло в екстремальних умовах. Усім виборцям при вході на дільницю виміряли температуру, дезінфікували руки, якщо не буломаски – видавали. Це, бідкалися самі виборці, – незручно, втім того вимагали карантинні обмеження. А ще люди нарікали на бюлетені. Їх – чотири і розібратися в них практично нереально. Тож, м’яко кажучи, обирали кота у мішку.

При вході – температурний скринінг, далі – дезінфекція рук і лише потім – голосування. У Красилові воно, до слова, – неактивне. Цьогорічні вибори, каже голова комісії, – з рекордно низькою явкою.

Кардинально ситуація не змінилася і до закриття дільниць. Така низька явка, каже голова, шокує і лякає одночасно. Люди не йдуть голосувати, а мали б. Обирають не тих, хто сидітиме у столичних кабінетах, а працюватиме на місцях.

Тож, Світлана Сергіївна голосує за краще життя. Щоправда, нарікає, обирати важко. Справа у бюлетенях, а точніше у їх кількості. Розібратися практично неможливо і це у місті, а про сільську місцевість вже й казати нічого.

Трішки спантеличені люди і в Антонінській громаді. Люди, особливо похилого віку, не завжди розуміють за кого голосують і куди обирають.

Та попри це, голосувати йдуть. Антонінська громада – одна з небагатьох, яка може похизуватися явкою виборців. Вона не рекордно висока, втім і не низька.

Така явка була на 17-ту годину. На 20-ту виборча комісія очікувала щонайменше 45% виборців.

" " " "