Вимагав гроші та погрожував розправою: у Хмельницькому правоохоронці засудили іноземця

Чоловік вимагав від місцевої жительки виплатити йому неіснуючий борг та погрожував їй фізичною розправою

1027

У Хмельницькому роман місцевої жительки з іноземцем закінчився вимаганням грошей з її матері та погрозами фізичною розправою.  У лютому зловмисника затримали, після чого суд визнав його винним. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

До правоохоронців, свого часу, звернулася 57-річна Хмельничанка з повідомленням проте, що співмешканець її доньки вимагає в неї 20 тисяч доларів США та погрожує їй фізичною розправою. Пізніше, в ході слідства, полісмени встановили, що зазначений вимагач іноземець родом з Вірменії. Донька заявниці познайомилася з ним через мережу інтернет, а вже невдовзі він перетнув кордон України та почав проживати в її домі.

Коли співмешканець познайомився з матір’ю своєї жінки, він розповів тій, що, начебто, має власний бізнес у Москві. При цьому  жінка підтримала розмову та розповіла, що батько її доньки проживає в столиці РФ.

Нічого не передвіщало біди, однак через деякий час іноземець зателефонував до потерпілої з пропозицією розшукати батька її доньки за п’ять тисяч доларів США.  Жінка відмовилася від цієї послуги, оскільки навіть не натякала на те, що їй це потрібно.

Після цього вона почала отримувати від співмешканця своєї доньки регулярні смс-повідомлення з погрозами фізичної розправи над нею та її нинішнім чоловіком. При цьому він поставив жінку, як то кажуть, “на лічильник”. Так, вже через два тижні сума неіснуючого боргу сягнула 20 тисяч доларів США.

Спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, слідчих, оперативників кримінального блоку та бійців «КОРД» ГУНП в Хмельницькій області вимагача затримали «на гарячому» — відразу після передачі йому частини коштів — 120 тисяч гривень.

Громадянина Вірменії затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Директора одного з КП Хмельниччини судитимуть за хабарництво

Нещодавно Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

" " " "