Винуватця смертельної ДТП у Старій Синяві залишили під вартою

1079

Нагадаємо, 17 грудня 2021 р. у Старій Синяві насмерть збили 17-річного хлопця. Винуватець ДТП залишив місце події та, як з’ясувалося, ще й був напідпитку.

“За версією слідства, увечері того дня на вул. Заводській водій автомобіля «Renault Duster» на швидкості збив пішохода, котрий йшов у попутному напрямку. Від отриманих травм юнак загинув. Водія, що залишив місце події, поліція затримала того ж вечора. Огляд на стан тверезості показав, що чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння. Результат алкотесту – 1,97%, що майже у 10 разів перевищує допустиму норму”, – інформує Хмельницький апеляційний суд.

Підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою на 60 днів. Його захисник подав скаргу до Хмельницького апеляційного суду. Мовляв, місцевий суд не взяв до уваги, що немає реальної ймовірності настання ризиків, про які йдеться у клопотанні слідчого і просив обрати більш м’який запобіжний захід.

Також захисник зауважив, що слідчий суддя не врахував відомості про особу підозрюваного, який вперше притягується до кримінальної відповідності, має постійне місце проживання, одружений, виховує двох неповнолітніх дітей, працевлаштований (начальник охорони аграрної компанії), має 2 групу інвалідності й значні проблеми зі здоров’ям.

Хмельницький апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника підозрюваного. Тож, винуватець смертельної ДТП перебуватиме під вартою до 14 лютого 2022 року включно.

Санкція частини 3 статті 286-1 КК України, яку інкримінують підозрюваному, передбачає покарання позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, два дні тому в Хмельницькому автівка збила жінку, яка переходила дорогу в невстановленому місці.

" " " "