Випробування на межі людських можливостей – хмельницькі спецпризначенці готуються до проходження чергового кваліфікаційного курсу.

1011

Випробування на межі людських можливостей – хмельницькі спецпризначенці готуються до проходження чергового кваліфікаційного курсу. З практики відомо – проходять випробування лише 10 відсотків курсантів. Адже психологічні та фізичні навантаження тут надскладні. Однак, ті, хто витримав селекцію, у майбутньому мають хороші перспективи військової кар’єри у спецназі.

Бійці-спецпризначенці готуються до проходження чергової селекції.  Три десятки військовослужбовців 8 полку Сил спеціальних операцій під керівництвом інструкторів відпрацьовують найважливіші навички розвідників. Так званий Q-курс – це випробування для сильних духом та загартованих фізично. Однак, традиційно, спершу теорія.

Тренуються військовослужбовці-контрактники та офіцери «вісімки» аби мати більше шансів витримати селекцію. Адже психологічні та фізичні навантаження надскладні. Проходять Q-курс до кінця лише, як правило, 10 відсотків курсантів. Ті, хто отримав диплом про його успішне завершення, мають хорошу перспективу кар’єрного росту в Силах спеціальних операцій та отримують щомісячну грошову надбавку до зарплатні у розмірі 3 тисяч гривень. Крім того, тут унеможливлюють будь-які маніпуляції результатами.

У будь-який час доби армійці тренуються виконувати завдання. Тут і так звані марш-кидки з наплічниками вагою 25 кілограмів, психологічні навантаження. Дев’ятий кваліфікаційний курс триватиме з липня по грудень, на базі навчального центру Сил спеціальних операцій.

 

" " " "