Випуск в прикордонній академії.

1059

Нове обличчя державного кордону. Вихідними у національній академії прикордонної служби відбувся випуск. 320 молодих офіцерів після отримання диплому вирушать захищати державні рубежі. На урочистостях  гостям показали театралізований виступ курсантів та проходження урочистим маршем.

Учора – ще курсант, а сьогодні вже офіцер. Випускник Микола Бабич з Вінниччини покидає стіни рідного навчального закладу із сумом. Фах прикордонника, каже, обрав свідомо. Саме тому є відмінником навчання.

Всього ж 87 випускників факультету правоохоронної діяльності цього дня отримали дипломи та найближчим часом служитимуть на державних кордонах.

Перед гостями урочистостей  курсанти пройшли урочистим маршем. Попрощалися із бойовим прапором академії  та, за традицією, кинули монети на удачу. Підготували офіцери і випускний танець та театралізований виступ.

Рідні зі всієї країни з’їхалися підтримати своїх випускників у важливий день. Пані Ірина – із Запоріжжя. Дочка – вже дипломована прикордонниця.

Як кажуть офіцери, за роки навчання звикли до великої родини викладачів  та курсантів.

Батько Катерини додає – 4 роки тому підтримав вибір своєї кровинки.

Черговий випуск в академії відзначився ще однією приємною подією. Офіцер Дмитро Рибак освідчився своїй коханій – подарував каблучку та троянди. Вікторія зніяковіла, але сказала «так».  Як зізналась дівчина, ще з часу знайомства зрозуміла – це кохання.

Пара зустрічалась 8 місяців та Дмитро вирішив – пора створювати сім’ю. Тож наречені  після одруження  поїдуть на кордон.

Цьогоріч в стінах академії відбувся перший випуск інституту підвищення кваліфікації. У лютому  тут вже підготували 150 офіцерів, а до кінця року ще 100 отримають дипломи. Навчання проводилося за 12 додатковими спрямуваннями, аби ні в керівних структурах, ні на прикордонних заставах не відчувалось кадрового голоду.

Перший випуск  офіцерів в закладі провели у червні 1993 року.

" " " "