Виставка Дмитра Нагурного

720

Митець, чиї твори знаходяться у приватних колекціях світу. Мова про Дмитра Нагурного. Талановитий художник за своє життя створив величезну кількість неповторних картин. А після пожежі на реакторі в Чорнобилі поїхав туди малювати портрети ліквідаторів. Два роки тому художника не стало. Картини Дмитра Нагурного завітали до Хмельницького. Ретроспективну  виставку відкрили у Хмельницькому художньому музеї.

Першу персональну виставку робіт Дмитро Нагурний  влаштував у 1979 році. У травні 1986 поїхав до Чорнобиля. Там він малював портрети ліквідаторів – це більше трьох десятків картин. Невдовзі після повернення потрапив у лікарню, адже зазнав опромінення. Саме у палаті придумав назву та концепцію нової виставки. Його знайомі розповідають – це була цікава та талановита особистість.

До відкриття виставки у фондах художнього музею зберігалась лише одна робота. Тепер же на широкий загал виставили різні картини митця. Для багатьох відвідувачів цей творчий вечір став відкриттям.

2021-ий у музеї визначений роком пам’ятних дат. Міжнародний день музеїв, 35 років Чорнобильської трагедії – усі ці події передували ретроспективній персональній  виставці робіт Дмитра Нагурного у Хмельницькому. ВІд дружини талановитого художника  наш музей отримав  королівський подарунок – його дипломну роботу «Перехрестя».

Окрім портретів, за своє життя Дмитро Нагурний створив безліч картин. Це пейзажі столиці, вітражі, твори у стилі абстракції. Частина картин митця знаходяться у приватних колекціях.

" " " "