Виставка військової техніки у Хмельницькому. Підсумки тижня .

776

День Героя відзначили у Хмельницькому. Хоча свято не офіційне, та з часу початку війни воно набуло особливого значення. У нашому місті його відзначили військовим маршем та показом бойової техніки. Військові підрозділи не лише демонстрували ,як працюють машини, а й розповідали відвідувачам виставки про історію створення спецодиниць. До дня Герої відзначили і військовослужбовців  міста.

Бойові автомати, вантажівки та навіть авто для перевезення поранених. Одразу декілька одиниць техніки – у центрі Хмельницького. Маленьке військове містечко влаштували до Дня Героїв. Бійці у спеціальних спорядженнях демонструють їх призначення.

А це вже інша техніка – прикордонна. Мобільний пункт спостереження – це цілком автономний модуль, що оснащений тепловізійною камерою. Спостереження можна вести на суші і на морі.

За потреби файли підозрілого переміщення  осіб можна передати на центральний пункт стеження. Оснащена автівка автономним живленням.

Розмаїття військової техніки найбільше приваблювали школярів. Діти брали до рук автомати та залазили всередину до бойових машин.

Цікавилися бойовими одиницями не лише майбутні захисники. Дівчат така міць теж приваблювала.

Фотографувалися з технікою та військовими і дорослі. Чимало із цих одиниць побували у зоні бойових дій. Тим часом на Майдані Незалежності  пом’янули тих, хто поліг за свободі нашої країни. Десятки  патріотичних букетів лягли до підніжжжя Стели Героям Небесної Сотні. Родичі загиблих  не стримували сліз  – адже родини втратили найрідніших. Пан Георгій провів на сході країни півтора року, змушений був повернутися через важке поранення. Проте, незважаючи на важкі наслідки для здоров’я, знову готовий ризикувати собою в разі необхідності.

Окрім сучасних героїв, цього дня згадали всіх борців  – козаків, лицарів, січових стрільців. Усі вони внесли свій вклад для становлення нашої держави.

Розпочався марш на Майдані Незалежності. Учасники вишикувались та вирушили центральними вулицями до кінотеатру Шевченка. День Героїв об’єднав сотні хмельничан.

Супроводжували колону два оркестри. Завершився марш поблизу кінотеатру Шевченка. Саме там відбувся концерт гурту «Тінь Сонця».

 

" " " "