Виставка з Івано-Франківська доступна хмельничанам

469

Картини, портрети та скульптури. У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили виставку Опанаса Заливахи. У митця був непростий життєвий та творчий шлях – він пережив репресії і голодомор. Все це і вилилось згодом у творчість. Її, до слова хмельничани можуть спостерігати у музеї ще кілька днів.

Репресії, голодомор, ув’язнення на далекому сході і заборона малювати. Це тільки частина того, що зміцнило дух Опасана Заливахи. На відкритті виставки митця було на що поглянути. Тут представлені картини, портрети, скульптури. Вони описують життєвий шлях митця та України.

Виставка Опанаса Заливахи приурочена до тридцятиріччя незалежності України.  Донька художника розповідає, тут представлені роботи з родинного архіву. Виставка в Хмельницькому вже вдруге. Перша проходила у тисяча дев’ятсот дев’яносто п’ятому руці ще з самим Опанасом Заливахою. Не стало митця у 2007 році.

Більшість робіт зберігаються у Івано-Франківському художньому музеї. Виставки впродовж десятиліть проходять і в інших містах України. Серед них: Канів, Київ, Львів та інші. У тисяча дев’ятсот вісімдесят восьмому році відбулась перша визначна виставка. А вже у дев’яносто п’ятому році Опанас Заливаха став лауреатом Шевченківської премії.

Робити Опанаса Заливахи будуть представлені в Хмельницькому обласному художньому музеї ще декілька днів. Тож всі бажаючі можуть прийти і насолодитись атмосферою мистецтва.

 

" " " "