«WORLDSKILLS UKRAINE» . Подільські студенти гідно презентували область на всеукраїнських змаганнях

900

Вперше в Україні відбувся конкурс професійної майстерності  WORLDSKILLS UKRAINE. Він спрямований на підняття престижу виробничих професій. Серед 170 учасників зі всієї країни були присутніми й студенти з Хмельницької області. Вони змогли гідно презентувати наші навчальні заклади. Переможці всеукраїнського конкурсу будуть далі представляти Україну в Європі.

Зварювальники, електромонтажники та слюсарі мали три дні на презентацію свого навчального закладу та виробничої професії. У Києві відбувся конкурс професійної майстерності. Його організовувало Міністерство освіти та науки спільно з роботодавцями. Учасниками стали студенти віком від 18 до 20 років. Змагалися вони у семи номінаціях.

Олександр на конкурсі показував свої вміння з слюсарської справи. Він вже три роки опановує майстерність у Хмельницькому вищому професійному училищі №25. Та полюбив це ще з дитинства.   На підготовку до конкурсу було менше місяця, та хлопець впорався. Бо обрали його завдяки гарним показникам у навчанні.

Додає, що найважче було практично витесати деталь інструментами, які були йому незнайомі. Каже, що саме це й завадило йому зайняти перше місце. Та його це не засмутило.

А от Михайло Ткачик з Кам’янця-Подільського зайняв перше місце у перукарській майстерності. Він представляв Польський центр професійно-технічної освіти.  Далі у кожного переможця є можливість знайти високооплачувану роботу, познайомитися з майстрами та далі славити Хмельниччину.

" " " "