Яблуко розбрату: у Грицеві ПТУ та ОТГ не можуть поділити землю.

1160

 Яблуко розбрату: у Грицеві ПТУ та ОТГ не можуть поділити землю. Мова – про наділи, належні училищу. Гектари чорнозему іще рік тому у рамках децентралізації передали із державної у комунальну власність. Все ніби було гаразд, доки цей факт не з’ясував директор. Чоловік певен, ця оборудка – незаконна, тому вимагає повернути все на круги своя. 

 Яблуком розбрату у Грицеві стали дві земельні ділянки. З давніх давен вони належать училищу. Їх, каже директор, використовують для заробітків – власних. На цій, до прикладу, зазвичай вирощують городину.

 Директор додає, земля училищу потрібна, як повітря. Адже вона – не лише джерело доходу, а й засіб для навчання. За нормативами для того, аби виростити тракториста, потрібно понад 2 гектари. Це на одного. Наразі за цією спеціальністю у ВПУ граніт науки гризе понад 200 дітей. Директор переконує, їх вже практично залишили без освіти. Адже, розповідає, як дізнався три місяці тому, земля вже – не їхня. Із державної власності її передали у комунальну. Для чого це зробили, здогадується.

 Директор навчального закладу натякає, у всьому винне керівництво громади. Очільниця ОТГ, такі закиди відкидає. Каже, в комунальній власності гектари чорнозему опинилися в зв’язку з децентралізацією.

 Людмила Тіфенбах розповідає, процес почався у 2018-му. Тоді і справді рішенням сільради зверталися в Держгеокадастр із проханням передати 24 наділи з державної власності в комунальну. Гектарів, належних училищу, в їх переліку не було – їх додали самі земельними.

 Таким чином землі училища і відійшли до ОТГ. Утім, забирати їх ніхто не збирається. Відсутні законні підстави. Незважаючи на форму власності, наділи – у постійному користуванні навчального закладу.

 Керівник навчального закладу словам очільниці ОТГ не вірить. І вимагає повернути все, як було. Певен, рішення про передачу земель – незаконне, тож, не відкидає можливості звернення до суду. До слова, зважаючи на конфлікт, в громаді уже звернулися в Держгеокадастр щодо роз’яснення даного конкретного земельного питання.

 

" " " "