Як боротись з булінгом вирішували під час круглого столу у Хмельницькому.

1124

За даними Міносвіти України в 2017 р до психологів надійшло більше ста тисяч звернень з приводу буллінгу. Це не поодинокі випадки, а цілком системний процес, який спостерігається у всьому світі. Боротись із цим явищем, а точніше вголос говорити про булінг почали не так давно. А хмельницькі молодіжні організації вирішили, що булінг боїться розголосу! Тому вирішили протидіяти йому тим, що будуть про це говорити максимально відверто. Нині у Хмельницькому відбувся круглий стіл для попередження і протидії булінгу в молодіжному середовищі. На зустріч прийшли фахівці Патрульної поліції, психологи, представники молодіжних організацій, педагоги, а головне, молодь.

Єлизавета – школярка, навчається у 10 класі. Каже, булінг для неї не просто слово, сама стикалась із цькуванням у колективі, коли перейшла навчатись до нової школи. Тому і стала, координаторкою круглого столу «Булінг боїться розголосу!». Дівчина переконана, про булінг необхідно говорити, аби про проблему знало якомога більше людей.

Буллінг – далеко не нова проблема як для всього світу, так і для України зокрема. За одним цим словом стоять тисячі дитячих психологічних проблем і зламаних життів. Відомо, що в Україні приблизно кожна четверта дитина стикається з цькуванням в школах, і майже половина з них нічого і нікому не розповідає. Психологи стверджують, розмовляти з дитиною про булінг потрібно починати якомога раніше. Дітям необхідно пояснювати – що таке цькування і як йому чинити опір.

За круглим столом зібрались фахівці Патрульної поліції, психологи, представники молодіжних організацій, педагоги та молоді люди, яким не байдужа тема булінгу. Учасники обговорили проблему, а потім, розділившись на кілька робочих груп, працювали над методами боротьби з булінгом. Організатори круглого столу кажуть усі ідеї боротьби із цькуванням у колективах, які виникнуть під час дискусії будуть розповсюджувати серед школярів та молоді.

" " " "