Як дбають про безпеку у Летичівській громаді?

819

Відкриття місцевих пожежних команд та гроші на ліквідацію непроханого лиха. Летичівська ОТГ підбиває підсумки п’яти років об’єднання. За час гуртування здобутків є чимало. Громада може похизуватися освітою, комунальною сферою та культурою. Особлива гордість – сфера цивільного захисту.

Відкриття місцевих пожежних команд та гроші на ліквідацію непроханого лиха. Летичівська ОТГ підбиває підсумки п’яти років об’єднання. Чимало досягнень є у сфері цивільного захисту. Громада заклала матеріальний резерв на випадок надзвичайних ситуацій. Це -засоби дезінфекції та індивідуального захисту, паливо-мастильні та будівельні матеріали.

Окрім матеріального запасу, громада створила резервний фонд у сумі 100 тисяч гривень.Це також на випадок біди. А ось протистоять вогню чи стихіям дві місцевих пожежних команди та аварійно-рятувальний пост.

Захищати населення – прямий обов’язок громади. Аби його виконуватиякісно, тут не стоять на місці, постійно навчаються та вдосконалюються. Летичівська ОТГ стала однією з кращих на фестивалівогнеборців-добровольців у Лісових Гринівцях та на«Вартових безпеки» в Одесі. Минулого року стала учасницею українсько-польськогопроєкту«Створення ефективної системи цивільного захисту в громадах».На участь подавалися 150 громад зі всієї країни, пройшли 30, у тому числі Летичів.

Добровільна пожежну команду створили у селі Ялинівка. Там на варті безпеки стоять 12 добровольців. Пожежний автомобіль їм надали обласні рятувальники, одяг та медичну валізу подарували польські партнери.

Разом з усіма досягненнями, є до чого прагнути.Летичів – багатий на водні ресурси, втім громада так і немає пляжу, немає місця масового відпочинку на воді. Саме над вирішенням цього питання, каже пані Алла, і будуть працювати.

" " " "