Як хмельницьким селянам отримати дотацію на теля?

1114

2500 гривень за теля… З початку цього року селяни можуть отримати державну компенсацію за утримання телят. Йдеться про молодняк – до одного року. Так Уряд намагається підтримувати розвиток тваринництва у Україні і на цей рік з держбюджету передбачено видатків, зокрема й на цю статтю, близько чотирьох мільярдів гривень. Входитиме у дотування й виплати на утримання дійних корів – по півтори тисячі за тварину. Щоправда, відшкодовуватимуть за них лише юридичним особам.

Аби телят тримали довше, взялася опікуватися держава – від початку року діє нова система державної підтримки розвитку тваринництва. Тільки на Хмельниччині вже виділили дотацію на телят  на суму у сто десять тисяч  гривень.

Та це тільки початок. Звертатися до своїх сільських рад закликають у Департаменті агропромислового розвитку Хмельниччини.

У сумі – дві із половиною тисячі гривень за увесь рік. Це не означає, що п’ятимісячне теля людина не може продати – просто отримає компенсацію лише за чотири місяці. А от перекупник не зможе збагатитися – перепродані телята не підлягають дотуванню. Для того, аби отримати компенсацію людині потрібно подати заяву у сільську раду та зібрати певний перелік документів.

Головне аби це не був кредитний рахунок. Компенсовують гроші не лише за телят народжених у 2018-му. Нині триває прийом  документів на молодняк великої рогатої худоби, що народилися від вересня 2017-го. Адже наступний транш держава видаватиме саме на початку осені.

" " " "