Як карантин вплинув на ринок нерухомості у Хмельницькому

6466

З орендованих квартир хмельничани з’їжджають, а продають квадратні метри нині навіть трохи дорожче, ніж до карантину. Багато людей, які планували придбання житла, відмовилися від угод, оскільки очікують падіння цінпісля карантинних заходів. Як реагує сфера нерухомості на епідемію і карантин?

Відповідно до вимог карантину агенції нерухомості перейшли на дистанційну роботу. Контактують з клієнтами телефоном. Ріелтори кажуть,  вартість квадратних метрів у новобудовах поки що залишається більш менш стабільною, а от ціна вторинного житла навіть трохи зросла.

Щодо оренди квартир, то ріелтори кажуть – попит знизився відсотків на 70. Ціни орендодавці не знижують, тому багато людей з’їхали з квартир під час карантину. В уряді закликали орендодавців йти на поступки знімачам, однак такий заклик – не закон, а звичайне прохання, тож і виконують його не всі.

Щоправда є серед орендодавців і багато таких, які розуміють ситуацію та не хочуть втрачати квартирантів.

Експерти в сфері нерухомості прогнозують, якщо пандемія в Україні скінчиться до вересня 2020 року, то до весни наступного року ринок нерухомості повернеться до рівня лютого 2020 року. Якщо ж до кінця літа людство не впорається із цим викликом, то наслідки для ринку нерухомості будуть тяжкими.

 

" " " "