Як літні люди у шахах змагалися

703

Роки для спорту не завада. У Хмельницькому подоляни поважного віку змагалися у шахах. Вже чотирнадцятий рік поспіль турнір приурочують до Дня літніх людей. Кожного разу він збирає все більше учасників. Так сталося і цьогоріч. Позмагатися в інтелектуальній грі захотіли кілька десятків сивочолих.

Не повірите, ось цій пані вже 83. Жінка – давно на заслуженому відпочинку. У вільний час Надія Іванівна порається на дачі, та найбільше полюбляє присвячувати час шахам.

Сьогодні пані Надія – друга. Поступилася тільки чемпіонці, втім, зізнається, це – спорт, а у спорті буває різне.

А ось цей пан став кращим серед чоловіків-шахістів. Перемогти, каже Віктор Терентійович, і не сподівався, адже для нього головне не перемога, а емоції та гарний настрій.

Шаховий турнір, до слова, має на меті не стільки визначення переможця, як спілкування. Як жартують самі учасники, це можливість зібратися та показати, що є ще порох у порохівницях.

Шаховий турнір вже чотирнадцятий рік поспіль приурочують до Дня літніх людей. Кожного разу він збирає все більше учасників. Так сталося і цьогоріч. Позмагатися в інтелектуальній грі захотіли кілька десятків сивочолих.

Учасники, кажуть організатори, прибули звідусіль. Це – Ярмолинці, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів та, власне, сам обласний центр. Наступного року, сподіваються, ювілейний, п’ятнадцятий турнір, об’єднає ще більше сивочолих.

" " " "