Як не втратити пильність на виборах – хмельничан закликають  вивчати програми кандидатів.

855

На Хмельниччині, як і у всій Україні, відчувається наближення виборів. Тисячі бордів, агітатори та листівки  закликають віддати голос саме за одного-єдиного.  Як з-поміж  майже 5 десятків претендентів обрати  одного – справа особисто кожного. Для цього, кажуть політологи, варто почитати і передвиборчу програму кандидата.

Вже за місяць країна обиратиме Президента. Поки ж політологи та координатори аналізують передвиборчі програми претендентів. Добра частина з них і розрахована на те, аби їх не читали. Адже там прописані гасла, але немає інструментів для їх втілення. Як кажуть експерти, більша частина українців свідомо робить вибір без глибокого аналізу передвиборчих обіцянок.

Експерти обрали серед усіх претендентів  11 передвиборчих програм та проаналізували їх. Про результати обіцяють розповісти вже незабаром.

Соціологи провели дослідження, аби дізнатися, чи знають громадяни функції поліції під час охорони виборчого процесу. Значна частина респондентів  не змогла відповісти ствердно. З наближенням дня голосування все більше кандидатів шукають порушення у штабах опонентів. У свої конфлікти втягують і правоохоронні органи.

Як визнають експерти, виборче законодавство нашої країни недосконале та потребує змін. А слабкі місця у законах вдало використовують  виборчі штаби кандидатів. Тому усіх громадян закликають аналізувати інформацію та робити зважений вибір.

" " " "