Як організована дистанційне навчання у громадах?

711

З цим питанням ми звернулись до департаменту освіти міської ради. Там розповіли – педагогів для організації процесу вистачає, а навколишні села громади мають доступ до мережі Інтернет. За досвід організації навчання на відстані взяли минулий рік.

У домашніх стінах – проте на уроці. Ще минулого року дистанційне навчання було дивиною, а от цьогоріч і педагоги, і діти без зайвих клопотів зустрічаються в гугл-класах.

Сучасні гаджети – уже не лише для розваг, а й для отримання освіти. Так само для дистанційного навчання потрібен і інтернет. У департаменті освіти кажуть, у новоприєднаних селах громади значних проблем із доступом до всесвітньої мережі немає.

В разі, якщо учень не може працювати онлайн, педагоги записують свої уроки. Або ж надсилають посилання, де ресурси будуть доступні для скачування. Загалом, кажуть у департаменті освіти, критичних ситуацій за час впровадження дистанційного навчання, не було. А от що дійсно буде актуально у будь-які часи – це невмотивовані учні. Проте до кожного школяра педагоги намагаються знайти індивідуальний підхід.

А от що дійсно неможливо зробити онлайн – це провести оздоровчу кампанію. До її відкриття у департаменті готуються – поки чекають, щоб кількість червоних зон у країні стало менше.

Педагоги кажуть, у будь-якому випадку готові до зміни карантинних обмежень. За досвід візьмуть підготовку у минулому році.

" " " "