Як патрульні у рейди ходили . Підсумки тижня.

943

За статистикою вісім з десяти водіїв не користуються ременями пасивної безпеки. Так, тільки у Хмельницькому з початку року кермувальників, котрі нехтують пасками, зафіксовано більше тисячі.

З понад тисячі шістсот дорожньо-транспортних пригод, що трапилися у місті з початку року, шоста частина з потерпілими. Їх чисельність могла б зменшитися, коли б водії не гребували особистою безпекою.

Щоправда, користуватися пасками безпеки потрібно не лише водіям, а й пасажирам.

Аби вкотре нагадати містянам, що пристебнутий ремінь подекуди дорівнює врятованому життю, тутешні копи влаштували профілактичний захід – це перший із запланованих у рамках тижня безпеки дорожнього руху. Для рейду обрали територію у районі Центрального універмагу.

А ось відповідальність за особисту безпеку як «кіт наплакав» – всього-на-всього 51 гривня штрафу.

Другий рейд, який у рамках тижня безпеки дорожнього руху здійснили місцеві копи, – «Світлофор та стоп-лінія».

І таких водіїв, котрі не бачать стоп-лінії, у Хмельницькому немало-небагато – понад півсотні. Принаймні стільки постанов з початку року склали місцеві патрульні поліцейські.

А ось заборонними, червоним та жовтим, сигналами світлофора гребують набагато більше кермувальників. Так, з початку року на таких водіїв патрульні міста склали понад півтори тисячі адмінматеріалів.

На попередження таких пригод і спрямували рейд на Кам’янецькій. Так як він – профілактичний, то замість штрафу порушники отримали усне зауваження, а коли б довелося заплатити, то за світлофор – 425 гривень, за стоп-лінію – 255. І третій, опісля паска безпеки та дорожньої розмітки, це – рейд «Мобільний телефон».

З початку року понад дві сотні водіїв отримали постанови за розмови по стільнику. Принаймні стільки правопорушень зафіксували місцеві копи. Насправді, кажуть самі поліціянти, порушників значно більше, втім довести їх вину не так просто.

За розмови по телефону доведеться заплатити 425 гривень штрафу. Втім, варто пам’ятати і про те, що кілька секунд базікання за кермом може вартувати життя.

А ось вихід з такої, на перший погляд, безвихідної ситуації таки є, кажуть патрульні. Перше, і найважливіше, що потрібно зробити, – повернути технічний огляд авто.

Окрім паска безпеки, світлофора та стільника, тутешні копи здійснили і ряд інших профілактичних рейдів. Так поліціцянти чатували на залізничних переїздах, разом з «Укртрансбезпекою» ловили недобросовісних перевізників та проводили повчальні лекції для дошкільнят та школярів. Словом, охопили копи усіх учасників дорожнього руху та вкотре нагадали, що дорога помилок не пробачає.

 

" " " "