Як пережити спеку: поради лікарів

2104

Світлий одяг, низькокалорійна їжа, багато води та менше прямого сонця. Хмельницькі лікарі розповіли як пережити аномальну спеку. Так рятуються у аномальну спеку хмельничани, а ось що радять лікарі – дивіться далі.

На градуснику під сорок, палюче сонце та задушливе повітря. Така гримуча суміш може стати пагубною і для здорової людини, не те що сердечника. Як вберегтися від аномальної спеки – радять лікарі. Щасливі ті, хто може дозволити собі таку розкіш – сидіти вдома, та більшість людей змушені виходити на вулицю. А ось що одягнути – питання актуальне.

Тим, хто сидять вдома або офісі розслаблюватися також не варто. Навіть, у таких умовах потрібно памятати прості правила. 

Не варто забувати і про рідину. У спеку потрібно вживати багато звичайної і, що важливо, нехолодної води, солодким газованим напоям – зась. Якщо соки – то тільки свіжі. Особлива увага – раціону харчування.

Якщо від теплового удару все таки не вбереглися – негайно викликайте карету швидкої допомоги. До приїзду медиків потрібно знайти тіньове місце, якщо є можливість – загорнутися у мокру холодну тканину та влягтися на бік. У будь-якому разі не треба панікувати, краще заспокоїтися та дочекатися кваліфікованих лікарів. А ще краще – берегти себе.

" " " "