Як працює амбулаторія у Лісових Гринівцях

904

Медицина в ОТГ. Майже рік тому у Лісових Гринівцяхвідкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Медичний заклад забезпечили усім необхідним, облаштували комунікації та житло для лікаря. Так, як амбулаторія обслуговує шість сіл, то надали їй і службовий автомобіль.

Ще рік тому у Лісових Гринівцях працювала стара амбулаторія. Будівля вкрай потребувала ремонту та фінансування. Була некомфортною і для лікарів, і для пацієнтів. У жовтні минулого року все змінилося. У громаді урочисто відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Тепер медичний заклад – комфортний для лікарів та пацієнтів. Він – привабливий на вигляд та зручний всередині. Провели в амбулаторію всі комунікації, є житло для лікаря.Облаштували тут медичні кабінети, лікарів забезпечили необхідним обладнанням.

Сьогодні амбулаторія обслуговує жителів шести сіл. Це – близько двох тисяч населення. З людьми, які не уклали угоду, лікарі не працюють, щоправда невідкладну медичну допомогу надають усім.

А ще на ходу амбулаторія має службовий автомобіль. Його вручили разом з відкриттям медичного закладу. У сільській місцевості він вкрай необхідний, бо ж коли пацієнту потрібна негайна допомога – доїхати навіть у віддалене село можна швидше.

За неповний рік лісовогринівецькі лікарі вже підписали близько двох тисяч декларацій з населенням. У перспективі вони будуть обслуговувати ще більше людей. Планують у громаді будівництво ще одного медичного закладу. Це буде амбулаторія у селі Стуфчинці.

" " " "