Як працює луцький рацс і чи одружуються лучани

1279

На вулиці весна – період, коли зазвичай активно одружуються і гуляють на весілля. Однак, не цього року. Адже карантин вніс свої корективи. Заклади зачинені, збиратися групами не можна. Українці масово переносять одруження. Хоча є й такі пари, які не чекають і розписуються вже. Як працює луцький рацс і чи одружуються лучани ?

Одруження в масках і рукавичках. Луцький РАЦС продовжує працювати і під час карнатину. У четвер, 30 квітня, в Луцьку одружили аж десять пар. Серед них Надія та Олег. Вони вирішили не переносити розпис на іншу дату. Єдина незручність – зі святкуванням молодятам доведеться зачекати.

Нині в РАЦСІ діють карантинні обмеження. Власне, в обрядовий зал пускають лише до десяти людей. Тому на розпис приходять тільки найближчі. Є й такі пари, які обходяться без гостей.

Наприклад лучанка Іванна Костюк розписалася минулого тижня. Жінка розповідає, вони з чоловіком були лише удвох. Але від святкування і обручок вони не відмовилися. Усе це наздогнати планують після карантину.  Але є й ті, хто відмовилися від розпису в час пандемії.

Звісно, переносять одруження не всі. З початку карантину в Луцьку зареєстрували 59 шлюбів. Поки доводиться проводити церемонії без особливих урочистостей, в малому залі. Кожна пара приходить на свій час та очікує в черзі. А далі їх кличуть у середину.

Також в РАЦСІ і надалі доступні всі інші послуги: реєстрація народження, смерті, отримання довідок. Щоправда запис на прийом проводять в онлайн режимі.

" " " "