Як працює служба зайнятості на карантині

1348

Вдвічі більше безробітних та у половину менше роботодавців. У період карантину служба зайнятості працює без прийому відвідувачів. Усі взаємодії з краянами здійснюють у телефонному режимі або ж онлайн. Групові програми, як от профорієнтація, навчання, зараз не актуальні. Натомість тисячі хмельничан шукають роботу та пишуть заяви на допомогу.

Безробітних більшає, а ось роботодавців навпаки. У період карантину служба зайнятості працює без прийому відвідувачів. З краянами взаємодіє у телефонному режимі або ж онлайн.

Шукачів роботи – ледь не вдвічі більше, а ось роботодавців – у половину менше. Працедавці, зважаючи на сезон, потребують працівників сільського господарства. Традиційно є потреба у водіях, щоправдакарантин таки вніс свої корективи. Зараз все більш затребуваними стають кур’єри.

Середня заробітна плата залишилася незмінною. Це – 5,5 – 6 тисяч гривень. Групові програми, як от профорієнтація, навчання чи підвищення кваліфікації, зараз не актуальні. Натомість тисячі хмельничан шукають роботу та пишуть заяви на допомогу.

По суті, визнання людини безробітною та призначення їй допомоги зараз і є основними функціями служби. Саму процедуру реєстрації клієнтів, до слова, спростили. Тепер, аби отримати статус та виплату, потрібно подати всього дві заяви.

На сайті обласної служби зайнятості ці бланки, перший – на про надання статусу, другий – на призначення допомоги, є. Тож, у центрі закликають краян подавати заяви саме онлайн. Це збереже час, здоров’я, а можливо, й життя.

 

" " " "