Як працюють блокпости?

1421

Медики, поліцейські, муніципальна дружина та нацгвардійці. На території області вже другий тиждень працюють блокпости. Спершу контрольно-пропускних пунктів було 17-ть. Зараз їх скоротили. Ліквідацію кількох пояснюють зменшенням транспортного потоку.

Це, до прикладу, – блокпост на в’їзді у Хмельницький зі сторони Тернополя. Вже другий тиждень тут працюютьмедики, поліцейські, муніципальна дружина та нацгвардійці. У кожного – свої обов’язки.

Спершу автівку зупиняють патрульні. Далі працюють муніципальна дружина, поліцейські Головного управління та нацгвардійці.

У медиків – особлива місія. Саме вони визначають стан водія та пасажирів. За майже півтора тижня роботи блокпостів, кажуть, на щастя, підозр на вірус не було.

Контактні дані пана Олега сьогодні не записували. Він прямує зі Львова у Хмельницький. Каже, у справах. Так, як авто не на хмельницькій реєстрації, його зупинили.

До таких перевірок, каже пан Олег, звик. Прямуючи зі Львова у Хмельницький, потрібно перетнути не один блокпост.

Після перевірки, авто відпускають. Причин, через які правоохоронці заборонять в’їзд у місто, поки що немає, натомість, можуть надавати рекомендації. Контрольно-пропускний пункт у тернопільському напрямку, як і у всій області, попередньо працюватиме до 24-го квітня. Якщо карантинні обмеження продовжать – роботу блокпостів також. Єдине, їх може поменшати.Спершу контрольно-пропускних пунктів було 17-ть. Зараз дещо менше. Ліквідацію кількох пояснюють зменшенням транспортного потоку.

" " " "