Як працюють медики та як лікуються хворі на COVID-19

1270

В задушливих захисних костюмах, постійно в зоні ризику та, можливо, вперше в житті у шаленому ритмі. Так працюють лікарі Чернівецької міської лікарні в умовах пандемії.

Найперше – одягаємо засоби захисту найвищого – 3 рівня. Уважно дослухаємося до інструктажу лікарів, адже від цього процесу залежить наша безпека. Звісно, без допомоги не обійшлося.

За кілька хвилин у повній готовності вирушаємо. Лікарня, яка приймає інфікованих хворих, ділиться на кілька зон. Жовту та червону. Найскладніше, кажуть, було перелаштуватис зі звичайного лікувального закладу на інфекційний. Бо ж довелося змінити психологію роботи всіх лікарів та медпрацівників.

Це Аліна Антонівна, вона головна на 2му поверсі червоної зони. Каже, простір тут облаштували так, аби максимально ізолювати пацієнтів один від одного.

Є серед пацієнтів з підтвердженим діагнозом  і працівник станції швидкої медичної допомоги. Віталій Іванович захворів, коли перевозили хворого на ковід. Госпіталізували чоловіка 2 тижні тому.

Щодня лікарі та медсестри допомагають пацієнтам боротися з коронавірусом. Кажуть, хворий може почуватися нормально, але вмить його стан може різко погіршитися, тому завжди напоготові.

Далі піднімаємося на 5 поверх, тут розташовані реанімаційні палати. Але найважче, зізнаються лікарі, втрачати пацієнтів.

Попри те, що важко і фізично і морально, обладнанням, з яким доводиться працювати, лікарі більш ніж задоволенні.

До речі, коли першу міську лікарню переобладнували під госпітальну базу, чимало часу витратили саме на підготовку приміщення для лікування інфікованих та на розробку оптимально безпечного маршруту всередині медзакладу.

Врешті, після перебування в червоній зоні та реанімаційних палатах, настає один із найвідповідальніших моментів – зняття захисного одягу. Бо ж один невірний рух може призвести до інфікування.

Щодня в таких складних та абсолютно нових для себе умовах лікарі першої міської лікарні борються з пандемією коронавірусу. Зізнаються, досягти результату вдається зокрема завдяки злагодженній роботі всього колективу та відданості свої справі.

" " " "