Як розвивати економіку – круглий стіл за участі підприємців

395

Назустріч підприємцям. У Хмельницькому організували круглий стіл за участі бізнесу. Участь у ньому взяли представники різних напрямів – швейного, харчового, металообробного. Та об’єднує усіх одне – бажання працювати прозоро та відчувати підтримку держави . Тож у роботі круглого столу взяли участь і представники обласної ради.

Молодий підприємець із Волочиської громади планує розвивати бізнес. По допомогу Дмитро Сіньков звернувся до фонду розвитку підприємництва. У рідному Волочиську планує створювати додаткові робочі місця та розвивати бізнес. Каже, уже є позитивне рішення на його користь.

Саме задля розвитку малого і середнього підприємництва в місті зібрались  за  круглим столом влада, держустанови та бізнес. Аби не дублювати можливості та коло галузевих підприємств, в обласній раді хочуть почути думку представників різних напрямів – швейної, аграрної, металообробної, харчової промисловості. А в перспективі – такі пропозиції будуть покладені в основу майбутньої програми розвитку малого і середнього підприємництва.

У фонді сподіваються,  кредитний портфель зросте. Адже основними отримувачами послуг є представники переважно малого бізнесу. А під час пандемії вимоги для отримання кредиту збільшились . Серед нових – страхування життя.

Зараз програма розвитку малого та середнього бізнесу перебуває на аналізі депутатського корпусу. У перспективі її можуть продовжити до 2023 року. Фінансування її здійснюється за рахунок обласного бюджету.

Тож за результатами діалогу на круглому столі врахували пропозиції підприємців. Адже лише так можна  розвивати економіку Хмельниччини.

" " " "