Як служба зайнятості співпрацює з роботодавцями?

1037

У ногу з часом. Сьогодні служба зайнятості є однією з наймобільніших державних служб. Вона надає комплекс різноманітних соціальних послуг населенню та роботодавцям. Як працює з останніми, обласний центр зайнятості показав на прикладі Кам’янець-Подільського району.

Понад чотири тисячі вакансій та вже понад тисяча працевлаштованих з початку року. Хмельницький обласний центр зайнятості розповів про перші результати роботи у 2019-му році. Сьогодні саме служба зайнятості є однією з наймобільніших державних служб. Вона надає комплекс різноманітних соціальних послуг населенню та роботодавцям.

Як працює з роботодавцями, обласний центр зайнятості показав на прикладі Кам’янець-Подільського району.

Сільське господарство, переробка, вирощування декоративних дерев та виготовлення олії з гарбузового насіння. Це – ще не все, чим займається пан Леонтій. Самому, каже чоловік, впоратися важко, тож на весняно-польові роботи залучає підмогу.

Така ж схема працює на підприємстві пана Андрія. Так, як компанія вирощує сільськогосподарські культури та займається тваринництвом, то на сезон робіт шукає працівників.

Минулого року за сприяння служби зайнятості на підприємство працевлаштували 25 осіб, а вже у цьому році методом рекрутингу знайшли системного адміністратора.

Кравців, швачок та оформлювачів готової продукції весільний салон також шукав через службу зайнятості. Для підприємства районний центр знайшов дев’ять спеціалістів. Зараз вони стажуються.

Діловода, секретаря та бухгалтера Довжоцька сільська рада знайшла через службу зайнятості. Окрім цього, щовесни для виконання громадських робіт з благоустрою території, тут залучають сільських комунальників.

Фактично, Хмельницька обласна служба зайнятості активно співпрацює з органами влади та місцевого самоврядування, роботодавцями та соціальними партнерами. Це для того, аби задовольнити потребу працедавців у кваліфікованих кадрах, а для безробітних сільських жителів знайти роботу.

 

 

" " " "