Як у Хмельницькому святкуватимуть Івана Купала

6 та 7 липня на хмельничан очікує багато захопливих тематичних заходів

1486

Хмельницька міська рада готує ряд тематичних заходів до свята Івана Купала. Виступи народних колективів, фаєр-шоу на річці Південний Буг, показ українського фільму просто неба, і все – в різних куточках міста протягом двох днів. Святковий розпорядок на 6 та 7 липня опублікував сайт Хмельницької міської ради.

Святкування розпочнеться уже з 12:00 в понеділок, 6 липня. На вулиці Проскурівській буде встановлено традиційне купальське дерево. Також на стометрівці  роздаватимуть усім охочим купальські вінки. При цьому основні тематичні заходи розпочнуться вже ближче до вечора, з 17:00. А саме – з мікрорайону Озерна, де виступатиме з власним перформансом фольклорний ансамбль «Златограйчик».

Водночас цілий ряд цікавих заходів та виступів народних колективів відбудеться в Молодіжному парку. Там буде і плетіння купальських вінків (18:00), і виступи ансамблів “Ладосвіти” ДМШ №2 та “Барви” із центру  національного виховання учнівської молоді. Свої номери колективи продемонструють о 19:00 та 19:40.

Ну, а кульмінацією першого дня святкувань стануть фаєр-шоу на річці Південний Буг театру вогню та світла «ZLights» міського будинку культури та показ під відкритим небом українського фільму “Пекельна хоругва”, які заплановані на 20:30 та 21:30.

Як завжди усі заходи по всьому місту будуть супроводжуватися акустичною музикою, читанням української поезії та проведення найрізноманітніших тематичних майстер-класів.

Також ряд не менше цікавих подій очікуватимуть містян у вівторок, 7 липня. Наприклад, на вулиці Проскурівській з 10:00 розпочне роботу виїзна експозиція музею історії міста Хмельницького «На Купало сонце грало».

В то й же час навпроти Хмельницького музею-студії мистецтва демонструватимуть виставку фотографій “Я і родина моя”.

Також о 19.00 біля клубу у мікрорайоні Книжківці ансамбль «Книжківчанка» представить свою мистецьку програму.

Дивіться  також: Хмельницька міська рада затвердила історико-архітектурний опорний план

При цьому у Хмельницькій міськраді нагадують, що пандемія коронавірусу ще не скінчилася, а отже не слід забувати про соціальну дистанцію та ряд інших карантинних вимог та обмежень. Бережіть себе і своїх близьких.

" " " "