Як у Хмельницькому вшанували “Кобзаря”

У Хмельницькому відзначили 207-у річницю з дня народження тараса Григоровича Шевченка

963

Сьогодні, дев’ятого березня, у Хмельницькому відзначили 207-у річницю з дня народження одного з найвидатніших українських письменників Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди свята на пішохідній вулиці Проскурівській, неподалік від музею історії міста Хмельницького, влаштували було влаштовано культурно-просвітницьку акцію “Крокуємо до Шевченка”. Про це розповіло видання “ХМ ІНСАЙД”.

В рамках акції просто неба було облаштовано тематичну виставку дитячих  мистецьких робіт, кожна з яких присвячена життю та творчості Величного українського Кобзаря.

Аби підкреслити не тільки письменницьку сторону митця, а й художницьку, діти взяли участь у флешмобі зі збирання пазлів, в основі яких покладено картини Тараса Григоровича.

До акції також доєднався видатний сучасний Народний артист України Володимир Смотритель, котрий виконав пісню ” Не промовчи Шевченка у собі”. Артист розповів учасникам акції, особливо – молоді та дітям, чому Шевченко є надважливою постаттю в українській історії, культурі та мистецтві зокрема. Після пісні та промови Смотритель запросив усіх бажаючих на однойменну виставку у монотеатр “Кут”.

Читайте також: На Хмельниччині від COVID-19 захворіло 8 людей, одна померла

Крім того, на Проскурівській до 16.00 працюватиме інформаційна виставка з фактами про Шевченка. До прикладу, перехожі можуть дізнатися, що у кількості пам’ятників та меморіальних дошок у світі Тарас Григорович поступається лише Шекспіру.

" " " "