Як у старі добрі: аеропорт “Хмельницький” знову засяяв світлом ліхтарів

Колишні повітряні ворота міста 7 років стояли без електрики

3715

Є надія, що у Хмельницькому все-таки відновиться аеропорт. Коли-небудь, років через –надцять, але відновиться. Принаймні перший крок до його відродження вже зроблено. В аеропорту з’явилась електрика, повідомляє сайт Хмельницької  міської ради.

Літаки у Хмельницький не літають уже давно. До минулого року аеропорт стояв у заростях чагарників. Занедбана територія  аеропорту,  який колись щодня приймав і відправляв у небо  повітряні судна, нагадувала  майданчик для зйомок постапокаліптичного трилера. Ніхто й подумати не міг, що колись візьмуться за його відродження.  І от недавно область, разом із обласним центром, узяла  собі амбітну  мету – відродити повітряне сполучення Хмельницького.

Читайте також: У Хмельницькому петиція про котів набрала потрібну кількість голосів: тримаємо за вусатих кулаки

Буквально вчора відбувся тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції  Аеропорту “Хмельницький”. За попередніми даними його виграло столичне підприємство ТОВ «Інститут УкрДорпроект».

Учора ж в аеропорту з’явилась електрика. До цього сім років, із 2012-го, електрики тут не було. Міський бюджет виділив 800 тисяч гривень для монтажу системи зовнішнього освітлення. На опорах встановили сонячні панелі, які живитимуть систему освітлення. Звісно, це лише перші кроки, і відродження такого серйозного об’єкту інфраструктури потребує велетенських грошей. Але ж колись потрібно було братися за цю справу, адже людство вже на Марс намірилось летіти, а в нас аеропорт донедавна стояв у чагарниках.

" " " "