Як втілюють медреформу в хмельницьких ОТГ?

979

Двісті амбулаторій на область. На Хмельниччині працюють над реформуванням медичної галузі. Так нещодавно створили мережу медичної первинки. На область передбачили 42 міські і 154 сільські лікарські амбулаторії. Кожна має обслуговувати від півтори до двох тисяч клієнтів-пацієнтів і розташовуватися на відстані до семи кілометрів від центру. Активно до роботи взялися в об’єднаних територіальних громадах. Чи до снаги їм ця робота обговорили голови громад із керівництвом області у Центрі підтримки розвитку місцевого самоврядування.

Любов Гула – голова Наркевицької ОТГ. Раніше наркевиччани підпорядковувалися Волочиську і там отримували медичні послуги. Нині ж – одержали автономію, але й досі не мають ладної амбулаторії. Минулого року приміщення  трохи підрихтували.

Кажуть, на це піде два місяці. Одним сімейним лікарем не обійдеться, ще у штаті є педіатр та терапевт, тож норму у дві тисячі населення на одного лікаря тут витримають. Це – маленька тергромада, а от Дунаєвецька міська – одна із найбільших: тут проживає майже 38 тисяч подолян.

Іще одну амбулаторію побудують заново у Рахнівці, бо згідно із законодавством люди не повинні проїздити до найближчого мед закладу більше, як сім кілометрів.

Всього на території області планують звести з нуля дев’ять амбулаторій.

Та закликають владу на місцях брати активну участь у медреформі.

 

" " " "