Як живуть сусіди в умовах карантину

1238

Як живуть сусіди в умовах карантину? Ми розпочинаємо розповідати про те, які обмеження діють у сусідніх областях. 15 випадків коронавірусу виявлено у Тернопільській області, 1 з них – летальний. В обласному центрі ввели ще суворіші обмеження, ніж у Хмельницькому. Днями до громадського транспорту почали пускати тільки за перепусткою або довідкою з місця роботи.

Пані Людмила показує нам свою довідку. Жінка працює на швейній фабриці. Каже, це посвідчення дозволяє їм скористатися спецтранспортом і доїхати на роботу. Жінка зауважує, добиратися на роботу на легко, але вимушеність таких кроків розуміє.  Щоправда, є і ті, кому наразі перепусток не зробили, але на роботу добиратися треба.

Червоний хрест на тролейбусі. Він позначили спеціальний транспорт, який наразі і перевозить працівників підприємств та установ, які в умовах карантину забезпечують життя міста. Це медики, фахівці аварійних та комунальних служб, а також підприємств, які уклали спеціальні договори із перевізниками. Людям хоча і нелегко, та такі заходи розуміють.

Наразі спецтранспорт, а це тролейбуси номер 2, 5, 7, 8, 9 , 10, 11 та автобуси 1а, 5а, 6, 8 , 23, 25 та 35, працює вранці – з 6:30 до 9:30 та ввечері – з 16:30 до 20:30. Але їхати у транспорті можна лише у захисних масках дотримуючись вимог карантину.

Що ж до перепусток для проїзду, додає Олег Вітрук, їх ще не всім видали, але терміново  виготовляють усім, хто потребує.

" " " "