Якби не війна. У Хмельницькому презентували фотовиставку про бійців АТО

993

«Якби не війна» – фотопроект про наших захисників. У Хмельницькому виставку презентували символічно в день захисника України –  14 жовтня. Фотовиставка «Якби не війна» – це історії про те, як війна калічить тіла, але звеличує душі. Історії про те, як отримані важкі травми – не привід опускати руки. Про людей, які попри все не втрачають здатності любити і мріяти. Історії про кохання, всупереч війні. Історії про те, що не обов’язково бути військовим, щоб захищати свою землю. А також, не обов’язково бути чоловіком, щоб тримати в руках зброю, так само, як не обов’язково бути українцем – щоб захищати Україну.

Волонтерський фотопроект «Якби не війна» презентували у Хмельницькому. Відкриття виставки відбулось, символічно 14 жовтня, в день захисника України. «Якби не війна» – фото-проект світлин людей, які побували у зоні збройного конфлікту. Ініціаторами створення проекту стали волонтери столичного військового шпиталю. Кажуть, за час роботи у шпиталі почули безліч зворушливих історій від бійців і вирішили, що про них повинні знати всі.

Робота над проектом тривала весь 2016 рік. Фотопроект складається з 8 тематичних блоків. Серед яких – фотопортрети та короткі історії закоханих бійців, розповіді і світлини матерів із синами, які захищають Україну, окремий блок присвячений бійцям, які загинули захищаючи Україну. Хмельничани, які відвідали виставку переконані, створення таких проектів  – нагадування про те, що війна не десь далеко. Що кожен, хто вирішив захищати свою Батьківщину – герой, і їх потрібно знати в обличчя.

Організатори погоджуються, таких проектів повинно бути більше.

На  виставку організатори привезли і книгу. У ній є історії про кожного героя, який є на світлинах.  Кошти від реалізації книги волонтери спрямовують на допомогу родинам загиблих, на ліки для поранених у шпиталі, а також на потреби військових на передовій. Переглянути світлини усі бажаючі зможуть до 22 жовтня.

 

" " " "